OVER JOLANDA NIJENHUIS; WAAROM ACUPUNCTUUR?

Als afgestudeerd fysiotherapeute (1992) merkte ik al snel dat alleen een lichamelijke aanpak niet voldoende resultaat gaf in een steeds stressvollere tijd met steeds meer complexere klachten. Het bood vaak geen blijvende verandering omdat ook de geest invloed heeft op ons functioneren. In mijn behandelingen staat daarom ook de combinatie van lichaam en geest centraal.

OPLEIDINGEN

In 1999 ronde ik de opleiding tot TCM acupuncturist (Traditional Chinese Medicin) af aan de Anglo Dutch Institute for Oriental Medicin. Om meer kwaliteit aan de behandeling te kunnen geven heb ik naast vele bijscholingscursussen, de opleiding tot CCM acupuncturist gevolgd. CCM staat voor Classical Chinese Medicin, ook bekend als acupunctuur volgens de Stems & Branches. Samen met de vervolgcursus Celestial Clouds & Terrestrial Metres behandel ik tegenwoordig veelal volgens de klassieke Chinese manier, waarbij Westerse pathologie en Oosterse energetica met elkaar in verband worden gebracht.

Indien nodig zet ik mijn fysiotherapeutische kennis en technieken in ter ondersteuning van de algehele acupunctuuur behandeling.

Ik ben erg dankbaar dat ik datgene mag uitoefenen wat ik als veertienjarig meisje al wist; het beroep van acupuncuriste.

 

© Copyright - Praktijk voor Acupunctuur Jolanda Nijenhuis | Gemaakt door GreatThings