Marjolein;     HPU

Na jaren van dokter naar dokter, met dan die klacht en dan weer die klacht, waaronder Pfeiffer, eczeem, ontstekingen en het belangrijkste darmklachten. Ik heb al zoveel onderzoeken en medicijnen gehad en steeds hoor je “leer er maar mee leven”. Totdat ik voor het eerst bij acupunctuur kom voor mijn darmen en ik samen met Jolanda de intake doe… ze weet al bijna meteen zeker wat ik heb, HPU dus. Toen ik thuis was heb ik meteen een test aangevraagd en ja hoor het is zo duidelijk als wat! Ik heb HPU! Dus na jaren bij een dokter of specialist te hebben gelopen, kom ik 1 keer bij acupunctuur en zij weet meteen wat ik heb! Onvoorstelbaar! Maar ik ben er natuurlijk wel heel erg blij mee, want nou kan er wat aan gedaan worden. Ik heb meteen Depyrrol besteld en ben begonnen met het opbouwen van de vitamines en mineralen die ik tekort kom. Door de combinatie van tabletten en acupunctuur ging er een wereld voor mij open! En nog! Ik heb ineens weer zoveel energie en zoveel minder pijn. Ik ben hier ontzettend blij mee en ik ben ook van mening dat het meer naamsbekendheid moet krijgen want ik weet zeker dat er nog veel meer mensen zijn die er ook last van hebben. En ik ben heel blij dat we er nu al achter zijn gekomen, maar er zijn vast heel veel mensen die ouder zijn en er dan nog mee lopen. En dat is echt ontzettend vervelend!

____________________________________________________________

Sem;     onrust en bedplassen

Hallo mijn naam is Babette en ik ben eind 2013 bij Jolanda terrecht gekomen voor mijn zoon Sem van 4. Hij sliep al 2,5 jaar onrustig en kwam meerdere malen per nacht uit bed!! Voor hem was dit onrustig en vermoeiend maar voor ons ook. Na veel acties ondernomen te hebben hielp uiteindelijk niets. Toen hoorde ik via via over acupunctuur en dat we hiervoor bij Jolanda moesten zijn. Ik heb direct gebeld en we konden snel komen voor een intake en behandeling. Mijn zoon vond het even spannend maar dit was al snel voorbij. Hij werd heel rustig en op zijn gemak gesteld. Sem kon goed aangeven wat hij voelde waardoor Jolanda wist dat de naaldjes goed zaten. Na de eerste keer werd hij even heel druk maar dit werd al snel minder. Hij vond het geen nare ervaring en wou nog wel een keer terug. De tweede keer wist hij wat ging komen en lag hij heel rustig tijdens de behandeling. Een aantal dagen na de behandeling merkten wij al duidelijk verschil en sliep hij de nachten door tot onze grote verbazing.

We merkten dat hij meer rust had omdat hij niet meer zo vermoeid opstond. We zijn al met al 5 keer geweest en mijn zoon slaapt heerlijk de klok rond, is ineens zindelijk, is rustiger in de klas en zit heerlijk in z.n vel. Ik kan dit elke ouder en kind aanraden want het werkt echt en ziet snel resultaat! Sem heeft het als heel prettig ervaren.

___________________________________________________________________

Sandra;     moe en lusteloos

Al enige jaren maak ik trouw gebruik van de diensten van Jolanda Nijenhuis. En al jaren ben erg enthousiast over de behandelingen. Ik was een tijd niet geweest en dit jaar heb ik weer contact opgenomen met Jolanda, omdat ik zo vreselijk moe was en ook erg lusteloos. Een eerste behandeling werd ingepland en die ben ik ondergaan. Mijn nierenergie was weer erg laag (weer inderdaad, had ik in het verleden ook vaak, zware periode achter de rug). Het gaat momenteel goed met me, maar dus wel moe en lusteloos. Ik ben geprikt voor meer energie. Een paar dagen na de behandeling kreeg ik enorm de griep. Zo erg had ik dat sinds jaren niet meer gehad. 2 Weken na de eerste behandeling had ik weer een afspraak bij Jolanda. Ik was inmiddels weer opgeknapt, maar nog wel moe. Ik vertelde mijn verhaal van de griep. Jolanda was daar allerminst verbaasd over. Logisch. Ik was al zo lang moe. Waarschijnlijk ook al die tijd een sluimerende griep. Mijn lichaam had te weinig energie om deze griep te bestrijden, dus is de griep een beetje weggestopt. Na mijn eerste behandeling had mijn lichaam wel de energie voor de griep en heeft de griep toegelaten. En ik heb het geweten, Wat ziek.

Wederom ben ik behandeld voor meer energie. En werkelijk, bijna met het uur knapte ik op. Ik ben afgelopen dinsdag behandeld en nu is het donderdag. De grootste positieve veranderingen zijn dat ik echt weer energie heb, ik word uitgerust wakker, slaap goed, ben weer echt vrolijk, heb kracht, meer zelfvertrouwen en ik voel me goed! Over 4 weken ga ik weer. Onderhoudsmatig. Jolanda, bedankt!

___________________________________________________________________

Anna;     hoest

Mijn hoest verdwenen na behandeling door Jolanda Ik ben een vrouw van 46 jaar. Ik heb hulp gezocht bij Jolanda omdat ik al een aantal jaren last had van hoesten. Dit hoesten was op onregelmatige periodes aanwezig en verdween dan meestal weer vanzelf. Als de hoest er weer was vond ik dat bijzonder hinderlijk. Het belemmerde mij bijvoorbeeld tijdens het volgen van yogalessen. Want krampachtig hoesten tegenhouden en ontspannen gaan niet echt samen.

Verder werk ik werk in de zorg en ik moet veel praten. Hoe meer ik moest praten hoe meer ik ging hoesten. Heel irritant. Ik vroeg me af wat patiënten hier van dachten. Misschien waren ze wel bang dat ik voor hen besmettelijk was… Zelf weet ik dat dit niet zo was. Ik had bij mijn huisarts namelijk al diverse onderzoeken gehad en diverse pufjes uitgeprobeerd. Er is nooit een oorzaak gevonden voor mijn hoest noch een goede behandeling.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat acupunctuur mij zou kunnen helpen. Voor ik naar Jolanda ging heb ik acupunctuur gehad van een acupuncturist die werkte volgens een andere methode. Deze hielp niet en bijna had ik het hierbij gelaten. Tot mijn zus goede ervaringen vertelde van behandeling door Jolanda. Toen heb ik toch nog een poging gewaagd.

Na een eerste intake door Jolanda was haar diagnose dat ik een lage nierenergie had. Dit vond ik vaag. Ik ben bekend met onze westerse geneeskunde en kon mij hier niets bij voorstellen. Maar ik wilde alles proberen om weer een ontspannen ademhaling en spraak te krijgen en ik heb doorgezet. Jolanda heeft mij nu enkele behandelingen gegeven. Ze doet bijna niets: per keer zet ze maar 2-4 naaldjes. Maar ik voel dat deze naaldjes wat doen. Bij het aanprikken voel ik ook echt de ‘stroom’ die dit opwekt. Ik was best sceptisch of het zou werken maar al na 1 behandeling is het langzaam maar gestaag steeds beter met me gegaan en nu is mijn hoest zo goed als verdwenen.

Achteraf kan ik de lage nierenergie gevoelsmatig verklaren. Terugkijkend heb ik de hoest altijd gekregen in tijden dat ik meer vermoeid was dan ik eigenlijk toe wilde geven. De acupunctuur door Jolanda heeft me geholpen weer in mijn kracht te komen. Voor de toekomst hoop ik zo weinig mogelijk therapie nodig te hebben. Maar mocht mijn hoest weer opspelen dan klop ik weer bij haar aan.

___________________________________________________________________

Simone;     overgevoeligheid

Ik noem het mijn 5 antennes.

Antennes voor horen, zien, voelen, ruiken en proeven.

Ze staan alle vijf bij mij vrijwel altijd op een meer dan goede ontvangst.

Handig hoor, het houd je scherp, waakzaam, alert en nieuwsgierig.

Een nadeel hebben ze wel, je wordt er na verloop van tijd heel erg moe van en ze vreten je batterij leeg. 1 Antenne is ver weg op de achtergrond bij mij; de relax-antenne.

Hoe ga ik dit oplossen? Acupunctuur; een tip van een vriendin.

Hieraan heb ik nog nooit gedacht, maar eens proberen.

Een eerste afspraak bij Jolanda is snel gemaakt en ik onderga mijn eerste behandeling. Ik voel me na twee behandelingen al een stuk beter.

Nu, vier behandelingen later; het werkt!! IK ben rustiger en kan zaken meer langs me heen laten gaan. De vijf antennes zijn er natuurlijk nog wel, echter, ze staan gericht op een wat minder goede ontvangst… En die relaxantenne? Die staat in de juiste richting op een heel goede frequentie!

___________________________________________________________________

Gerrie;     ernstige hoest met slijmvorming
Hallo, mijn naam is Gerrie, ben 72 jaar en al een tijdje onder behandeling van Jolanda voor een aantal verschillende klachten. Deze varieren van een lange tijd hoesten, slijmvorming, benauwdheid, slecht en onrustig slapen en vermoeidheid. Ik had al lang last van deze klachten die steeds erger werden. Mijn huisarts had hier geen passende oplossing voor en via een zeer goede bekende kwam ik in kontakt met Jolanda.
Na bezoekjes over en weer sprak Jolanda mij aan over mijn klachten die ik zelf zeer vervelend en hinderlijk vond en ze dacht dat ze er wel iets aan zou kunnen doen. Ik vond zelf dat ik vaak een storende faktor was met dat gehoest en mensen spraken mij er ook over aan en heb om die reden ook afspraakjes meerdere keren afgezegd.
Na een afspraak met Jolanda te hebben gemaakt werd besproken hoe ze het zou gaan aanpakken. Ze heeft me geholpen met het herstellen van mijn energie wat een zeer goed gevoel gaf en waardoor ik weer iets kon ondernemen en weer korte afstandjes durfde te gaan lopen wat ook een goed gevoel gaf.
Het slapen gaat inmiddels beter dus mijn vermoeidheid is hierdoor afgenomen en het aller, aller beste waar ze mij mee heeft geholpen is dat ik van het hoesten af ben gekomen en van mijn benauwdheid. De slijmvorming is bijna nihil en ik voel mij weer een blij mens en durf er weer op uit te gaan. Ik ben nog niet helemaal klaar met de behandelingen maar ik ben Jolanda ontzettend dankbaar dat ze dit toch heeft bereikt. Ik kijk er altijd naar uit om haar weer te zien en mijn zorgverzekeraar vind het belangrijk dat ik gezond ben en draagt ook nog zijn steentje bij.

___________________________________________________________________

Orny;     algehele APK

Ik denk dat het ongeveer zo’n 10 jaar geleden is dat ik met Jolanda in contact ben gekomen. Ook mijn man is enkele keren voor behandeling bij Jolanda geweest.
Mijn ervaring is dat ze zeer vakkundig is en ik voelde meteen “thuis” bij haar. Ze is, van buiten en binnen, een mooie en lieve jonge vrouw.
Ze heeft me voor heel uiteenlopende klachten behandeld zoals, overgewicht, overgangsklachten, slapeloosheid en rusteloze benen.
Regelmatig ontdekte Jolanda dat er een onderliggende oorzaak van de klacht was. Dan werd het behandelplan omgegooid om dat eerst of gelijktijdig te behandelen. Soms zijn lichamelijke klachten het gevolg van emotionele gebeurtenissen die nog verwerkt moeten worden.
Als je je na een paar behandelingen, of soms meteen, lichamelijk en mentaal beter en sterker voelt, is dat heerlijk. Ik moet er niet aan denken dat ik tijdens onze Australië reizen, met soms temperaturen van 45 gr. C, opvliegers zou hebben gehad of na weer eens een slapeloze nacht vermoeid op te staan.
We hebben nu een strak plan afgesproken om één keer in het kwartaal een APK te doen. Super.

Jolanda, wat heb je toch een prachtig beroep: Mensen helpen om zich beter / goed te voelen om zo het leven weer beter aan te kunnen.

Bedankt lieve Jolanda!

Knuffel: Orny